SAARISTON
MARTTA

Erilainen pannukakkupäivä

Voi hitsin pimpulat miten tulikin hyvää suolapalaa! Tein pinaattipannukakun valurautapannuun ja täytin sen herkullisin täyttein. 

5,5 dl täysmaitoa

2 kananmunaa

2.5 dl vehnäjauhoa

Ripaus suolaa 

50 g tuoretta pinaattia 

Mittaa maito kulhoon ja lisää kananmunat yksitellen joukkoon vatkaten. Lisää jauhot, suolaripaus ja jatka vatkaamista. Lisää sekaan ryöpätty pinaatti eli sitä keitetään pari minuuttia pienessä vesimäärässä, kaadetaan neste pois, pilkotaan ja sekoitetaan taikinaan. 

Kaada kuohkea pannukakkutaikina voideltuun valurautapannuun.

Paista pannukakku kypsäksi ja kauniin ruskeaksi 200´C, noin 45 minuutin verran. 

Täytteeksi laitoin smetanaa, Kala-Lapin kylmäsavulohta, kapriksia, punasipulia, lehtipersiljaa ja annokseen tiristin vielä limen mehua.

Hei, tätähän kehtais tarjota vaikka vappupöydässä. 

Yhteistyö Kala-Lappi Oy

Vastaa