SAARISTON
MARTTA

Briejuustopelti

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy

Haluaisitko tarjota kertapellillisellä koko pöydän kestitykseen hyvää naposteltavaa, dippailtavaa? Tässäpä varsinainen hitti valkohomejuuston, valkosipulin ja tomaattien ystäville. Ensinnä tarvitaan Kolatun Verneriä, samettisen pehmeää vuohenjuustobrietä niin maittava makumatkailu voi alkaa.

Uunipellille pistin aimo kimpaleen Verneriä, reippaasti kirsikka- ja terttutomaatteja, reilusti valkosipulia ja punasipulia lohkoina.

Valkosipulin irtonaisemmista puolikkaista hakkeloin sipulia tomaattihakkeluksen sekaan ja levitin seoksen juuston päälle.

Uuni 180-200´C ja brie-juustopelti uunin lämpöön. Juuston annoin tähän kertaan sulaa täysin, pelti oli uunissa 20-25 minuuttia.

Tämä herkkujen herkku tarjotaan samantien uunista ulos päästyään. Leipäviipaleita ja vaikkapa rucolaa vaan kylkeen… siitä väki dippailemaan ja haarukoimaan saman laarin ääreessä yhteistä evästä. Hyvää tuoksua, makua ja värejä briejuustopelti tulvillaan!