SAARISTON
MARTTA

Bataattiranskalaiset

Pilkoin bataatista sopivan kokoisia, napakoita tikkuja ranskalaisiksi. Liotin niitä kulhossa pilkkomisen jälkeen puolisen tuntia väljässä vedessä. Liika tärkkelys siis pois tällä tavoin ja veden vaihto pariin otteeseen.  

Liottamisen jälkeen kaadoin bataattiranskalaiset lävikön läpi, annoin hieman kuivahtaa ja keikautin ne kulhoon, jossa öljysin ne oliiviöljyllä. Siitäpä nuo jatkoivat matkaansa uunipellille ja 225´C lämpöiseen uuniin.

Puoli tuntia niitä ensin paistelin. Välillä päästin kosteutta pois uunin luukkua avaamalla ja samalla kääntelin niitä kauhalla. Kun olivat jo melkein valmiin näköisiä nostin pellin uunista ja kumosin ranskalaiset toiselle uunipellille puhtaalle leivinpaperille. Tyrkkäsin pellin vielä vajaaksi vartiksi uuniin ja laitoin grillivastuksen päälle. Sitten herkut uunista ulos ja suolan ropsuja päälle.

Pientä ekstrahommaa näissä, mutta tällä tavoin onnistun saamaan bataattiranskalaiseni rapeiksi.

Mitäs tykkäät, eikös näytäkkin hyvältä? Hyviä ne olivat ja pääsivät tällä kertaa hampurilaisten lisukkeeksi.

Vastaa