1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
noin 150 g kylmäsavulohta
2 appelsiinia/ veriappelsiinia
kevätsipulia
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
pastaa
Ensialkuun pese appelsiinit. Raasta toisesta hedelmästä hieman kuorta, halkaise se ja purista siitä mehut. Puolet toisesta appelsiinista voi leikata koristeiksi ja toisen puolikkaan hedelmälihan paloiksi. Seuraavaksi pilko valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Leikkaa kylmäsavulohi suupaloiksi ja nakkaa pannulle sipulien kaveriksi. Lohi kaipaa vaan pientä kypsennystä, joten lisää sekaan samalla appelsiinin kuorta, palat ja mehu. Rouskuttele myllyistä mauksi myös mustapippuria ja suolaa. Kypsyttelyn jälkeen yhdistä soosiin ohjeen mukaan keitetty pasta sekä koristeeksi vielä kevätsipulia ja appelsiinisiivut.