SAARISTON
MARTTA

Valkosipuliset ravunpyrstöt

Lapsuuden ja nuoruuden tuttu herkku etelän matkoilta. Useinhan näitä ravintolaillallisella alkupalana naposteltiin kun vanhempien kanssa Espanjassa 80- ja 90-luvulla matkusteltiin.

Lauantain iltapalaksi kokkailin nämä Gambas al ajillo, valkosipuliset ravunpyrstöt. Muy delicioso olis sanonut espanjalainenkin… pökerryttävän hyvää!

400 g kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste)

oliiviöljyä

yksi kokonainen valkosipuli

puolikkaan sitruunan mehu

1 tl savupaprikajauhetta

hieman chilihiutaleita tai tuoretta chiliä

ropsaus suolaa

persiljaa

maalaisleipää

Kaada valurautapannulle reilusti oliiviöljyä. Pilko rutkasti valkosipulia, suosittelen kokonaista sipulia. Lämmitä öljy ja nakkaa valkosipulisilppu pannulle, älä ruskista. Lisää joukkoon sulatetut, kuivahtaneet ravunpyrstöt. Anna pyrstöille lämpöä, älä kypsytä niitä liikaa sillä ne muuttuvat nopeasti sitkeiksi. Lisää sitruunan mehu, savupaprikajauhetta, suolaa sekä chiliä. Sekoita. Leikkaa koristeeksi päälle persiljaa. Maalaisleipää grillin kautta tai paahdettuna vielä kylkeen niin ateria on valmis. Hyvää ruokahalua!