SAARISTON
MARTTA

Siskonmakkarajuureslaari

Siskonmakkaroista on moneksi… soppaan, grilliin, kastikkeeseen, pastaan tai pataan. Olen nyt muutaman kerran tehnyt tätä uuniruokaa… siskonmakkarajuureslaaria, jonka suosio on suur!

500 g siskonmakkaroita

Valkosipulia

12-15 keskikokoista perunaa

4 porkkanaa

4 sipulia

Rypsiöljyä

Suolaa

Mustapippuria

Rosmariinia

Ota iso uunivuoka/laari. Kuori sipulit, porkkanat ja perunat. Lohko sipulit ja porkkanat. Tee perunoiden kylkiin viiltoja puolin ja toisin. Laita kaikki juurekset laariin. Liruttele niiden päälle reippaasti öljyä, ropsuttele mustapippuria, suolaa ja halutessasi tuoretta tai kuivattua rosmariinia. Pistä laari uunin lämpöön 200´C.

Purista siskonmakkarat pikkupätkinä kuoristaan pannulle. Paista niitä öljyssä, kunnes saavat hieman väriä pintaan. Halutessasi voit pilkkoa joukkoon valkosipulia.

Kun juurekset alkavat kypsyä ja muuttaa väriään on aika lisätä sekaan pannulla paistetut siskonmakkarat. Koko setti saa vielä jatkaa uunin lämmöissä, kunnes värit ja kypsyydet ovat kohdallaan. Yhteensä aikaa menee alusta alkaen noin 1- 1,5 tuntia.

Ruokaa voi tahtoessaan koristella tuoreilla yrteillä ja lisukkeenahan maistuu mainiosti punajuuri tai maustekurkut.

Hyvää ruokahalua!

Vastaa