SAARISTON
MARTTA

Savulohiperunalaatikko

400 g savulohta (Kala Lapin Loimulohi erinomainen)
1 kg puikulaperunaa
2 sipulia
Muutama valkosipulin kynsi
1 iso porkkana
Mustapippuria
Suolaa
Oliiviöljyä
Tilliä
Veriappelsiinin tai appelsiinin lohkoja 

Pese ja halkaise puikulaperunat uunivuokaan. Kuori ja pilko paloiksi porkkana, sipulit sekä valkosipulin kynnet. Paloittele kaiken päälle savulohta. Rouskauttele myllyistä hieman suolaa sekä mustapippuria. Lisää vielä tilliä ja liruttele joukkoon reippaasti öljyä. Kypsyttele ateriaa uunin 200 asteessa tunnin verran, kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Paiston keskivaiheilla kannattaa ruokaa pyöräyttää kauhalla läpi uunivuoan. Lisää tarjolle myös veriappelsiinilohkoja, joista voit puristaa mehua annokseen. Hyvää ruokahalua!

Yhteistyö Kala-Lappi Oy

Vastaa