SAARISTON
MARTTA

Savulohilasagne

Kaupallinen yhteistyö Kala-Lappi Oy

Savulohikastike:

2 isoa sipulia

3 porkkanaa

Öljyä

Valkosipulia ja chiliä oman maun mukaan

3 tlk tomaattimurskaa

300 g savulohta (Kala-Lapin Tulisavu erinomainen)

Mustapippuria

Suolaa

Pilko sipulit ja valkosipuli. Kuullota niitä pannulla öljytilkkasessa. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja lisää sipulien sekaan. Lisää tomaattimurskat, sekoita, mausta chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Pilko savulohi kastikkeeseen ja maistele maut kohdalleen. Anna kastikkeen porista pikkulämmöllä hetken verran.

Juustovalkokastike:

150 g voita

Vehnäjauhoja

Litra täysmaitoa

200 g emmental-juustoraastetta

Suolaa

Ota juustovalkokastikeelle kattila johon laitat voin sulamaan. Lisää joukkoon vehnäjauhoja sen verran että voi sekoittuu niihin hyvin eikä seos ole liian rasvaisen näköinen. Älä kypsennä seosta vaan ala varoen ja samalla sekoittaen lisätä sekaan maitoa. Lopuksi hämmennä siihen juustoraaste. Pidä kattilaa pienellä lämmöllä ja sekoittele kastiketta jotta se ei pääse palamaan pohjaan. Lasagnea varten valkokastike saa olla löysähköä. Mausta kastike suolalla. 

Ota seuraavaksi iso uunivuoka ja 500 g paketti lasagnelevyjä. Ala nyt kokoamaan lasagne. Pohjalle lohikastiketta, valkokastiketta, limittäin lasagnelevyjä ja sitten taas lohikastike ja valkokastike ja levyjä jne. Päällimmäisenä laitat lasagnelevyjen päälle valkokastiketta ja ropsautat juustoraastetta jos haluat. Kokoamisessa oltava tarkkana että kastikkeet riittävät yläkerrokselle saakka. Sitten vaan vuoka uuniin 200’C, tunnin ajaksi, komean ruskeaksi paistellen. 

Maukasta ruokailua!

Vastaa