
Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy

noin 200 g Torpparin savujuustoa (Kolatun Juustola)
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
30 g tai 1 dl kuivattuja suppilovahveroita (vastaa noin puolta litraa tuoreita)
2 rkl voita
8 dl vettä
kasvisliemikuutio (Reformi)
2 dl valkoviiniä
3 rkl Maizena-suurustetta + 1 dl vettä
1-2 rkl tuoretta rosmariinia
sitruunan mehua
Kuori ja pilko sekä sipuli että valkosipuli. Ota kattila, jossa kuumennat voin. Sekaan lisäät pilkotut sipulit sekä hienonnetun rosmariinin. Kuullottele, älä paista. Lisää valkoviini. Kaada joukkoon vesi, lisää kasvisliemikuutio ja sienet. Kiehauta ja keittele soppaa miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää soppaan paloitellut juustopalat ja jatka keittämistä kunnes juusto on sulanut.
Seuraavaksi surauta soppa sauvasekoittimella sekaisin. Sekoita erillisessä kipossa Maizena-suuruste ja vesi tasaiseksi. Kaada seos ohuesti sopan joukkoon samalla sekoittaen. Kiehauta ja keitä parisen minuuttia. Lisää sitruunan mehua pari reipasta tiristystä, suolaa vain tarvittaessa.
Hyvää ruokahalua!





