
Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy

500 g esim. pennepastaa
puoli litraa täysmaitoa
noin 300 g Kolatun Juustolan Martta-cheddaria
sipuli
suolaa
mustapippuria
valkosipulia
korppujauhoja
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
Pilko sipuli ja kuutioi juusto. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää sekaan pilkottu sipuli keittämisen loppuvaiheessa. Jätä kypsyys al dente. Valuta pastasta keitinvesi pois ja kaada pasta takaisin kattilaan. Sekoittele joukkoon juustokuutiot sekä maito. Rouskuttele myllyistä hieman mustapippuria ja suolaa. Kaada seos uunivuokaan ja pilko päälle valkosipulia mieltymyksesi mukaisesti. Ropsuttele pinnalle korppujauhoja ja nakkaa kirsikkatomaattejakin vielä sinne tänne.
Paista juustomakaronia reilu puoli tuntia 200´C, kunnes pinta on kauniin ruskea. Jos cheddaria vielä kaapistasi löytyy, murustele sitä paiston loppuvaiheessa pinnalle.
Valmiin juustomakaronin voi koristella vielä tuorein basilikan lehdin. Tarjoilu hoituu makoisasti ilman lisukkeita, mutta hyväähän tuo on liharuoankin kylkiäisenä.






