SAARISTON
MARTTA

Ruskajuustoperunat minttujogurttisoosilla

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy

Mikäs sen parempi setti ruokapöytään kuin iso uunivuoallinen lisuketta ja soosia kylkeen. Ruskajuustoperunat maistuvat mainiosti minkä tahansa lihan tai kalan kanssa tai ihan sellaisenaankin raikkaan jogurttisoosin kera.

Isoon uunivuokaan tarvitaan…

noin 20 perunaa

kolme sipulia

kolme isoa valkosipulia

kaksi luomusitruunaa

reilu 200 g Kolatun Ruskaa (paistettu munajuusto)

tuoretta rosmariinia

suolaa

mustapippuria

oliiviöljyä

Perunat sekä sipulit kuoritaan ja puolitetaan. Kokonaiset valkosipulit leikataan kuorineen halki niin, että kantapuoli jää leikattaessa alas. Sitruunat pestään ja viipaloidaan. Yhdestä sitruunasta voit puolet puristaa mehuksi ja raastaa siitä kuorta. Ruskajuusto pilkotaan isohkoiksi kuutioiksi. Sitten vaan laitetaan kaikki ainekset sulassa sovussa tasaisesti vuokaan. Lopuksi lirutellaan päälle sitruunamehua ja öljyä… ripotellaan sitruunan kuorta, rouskautellaan myllyistä suolaa ja mustapippuria sekä nakataan vielä kaveriksi muutama rosmariinin oksakin. Sen jälkeen setille uunin lämpöä 200´C tunnin verran kypsyäkseen ja väriä saadakseen. Paiston puoleen väliin pientä pöyhimistä ja lisää öljyä jos tarve vaatii.

Minttujogurttisoosia varten tarvitaan…

500 g Kolatun Ahon maustamatonta jogurttia

2-3 kynttä valkosipulia

nokare hunajaa

loraus sitruunamehua

reilusti tuoretta minttua

suolaa

mustapippuria

Valkosipulin kynnet pilkkoen ja mintut silputen. Kaikki ainekset sekoittaen ja sen jälkeen soosi jääkaappiin noin tunniksi tekeytymään.

Maukasta arkena tai sunnuntaina. Hyvää ruokahalua!

Vastaa