SAARISTON
MARTTA

Rouhean rapea perunasalaatti

Käykö grilli jo kuumana, kaipaatko hyvää lisuketta lihan tai kalan kylkeen? Edullista ja makoisaa arkeen tai juhlaan. Tämä tarjoilukippo tyhjenee alta aikayksikön kun väki pääsee tämän herkun makuun. Ettei tässä vaan olisi kesän suosikkisalaatti?

1 kg perunaa  

öljyä

1 punasipuli    
1 kurkku  
Tilliä
Persiljaa
Pieni purkki kapriksia  
3 dl turkkilaista jogurttia  
2 dl majoneesia  
1 rkl sinappia
1 rkl hunajaa
Loraus sitruunan mehua
Loraus valkoviinietikkaa
Mustapippuria 
Suolaa

Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsäksi. Ota uunipelti. Murskaa perunat litteiksi leivinpaperin päälle ja liruta niille hieman öljyä. Paista perunoita 225 asteessa, kunnes ne ovat paahtuneet rapsakoiksi. Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi ilman sisusta. Pilko punasipuli, leikkaa persiljaa ja tilliä silpuksi. Yhdistä kaikki kulhoon, lisää kaprikset sekä jäähtyneet perunat. Sekoita kastikkeeksi jogurttia, majoneesia, sinappia, hunajaa, loraus valkoviinietikkaa ja sitruunan mehua. Rouskauta vielä myllystä mustapippuria ja suolaa. Maistele lopuksi kastikkeen maut kohdalleen ja sekoita kastike kulhoon. Sekoittele kaikki keskenään, laita salaatti tarjoiluastiaan ja herkuttele.

Vastaa