SAARISTON
MARTTA

Persikkainen Ruskajuustopiiras

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy

Muhevan mehevää tarjoilua kahvipöytään tai jälkiruoaksi…

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja

Päällys:
iso tölkki persikoita

200 g Kolatun Ruskaa (paistettu munajuusto)

Täyte:
1,5 dl sokeria
250 g rahkaa
luomusitruunan kuorta raasteena
luomusitruunan mehua
2 dl kuohukermaa
2 munaa
1 rkl maizenaa

Lämmitä voi pehmeäksi. Sekoita voi ja sokeri keskenään. Lisää muna ja jatka sekoittamista. Lisää jauhot ja sekoita taikina valmiiksi. Ota piirasvuoka tai irtopohjavuoka johon painelet taikinan. Paista pohjaa ensin kymmenisen minuuttia 200´C.

Valuta persikoista liemi ja leikkaa persikan puolikkaat siivuiksi. Siivuta myös Ruskajuusto. Asettele persikka- ja juustosiivut piirakkapohjalle limittäin ja lomittain.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää täyte piiraan päälle. Jatka paistamista kunnes pinta on kauniin ruskeankellertävä.

Nautinnollisia makuhetkiä!

Vastaa