SAARISTON
MARTTA

Paprikavärit purkkiin!

noin 1,5 kg erivärisiä paprikoita

1 kokonainen valkosipuli

2 chilipaprikaa

suolaa

mustapippuria

6 dl oliiviöljyä

1 dl vettä

limen mehua

tuoretta timjamia

Puolita paprikat ja poista niistä siemenet. Laita ne uunipellille ja paista niitä 200´C kunnes paprikat alkavat pehmenemään. Laita kypsät paprikat kuumennettuihin lasipurkkeihin. Pistä purkkeihin myös parit timjaminoksat.

Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet. Poista chileistä siemenet ja viipaloi. Laita ne kattilaan. Rouskauta myllyistä sekaan mustapippuria sekä suolaa. Mittaa joukkoon oliiviöljy ja vesi. Purista limestä hieman mehua. Kiehauta ainekset ja kaada liemet paprikoiden päälle.

Sulje purkit vedessä keitetyin kansin. Säilöttyjä paprikoita voi käyttää salaatteihin, kala- ja liharuokien kyljessä tai vaikkapa leivän päällä. Hyviä ovat kuin mitkä ja niin kauniin värisiäkin!