SAARISTON
MARTTA

Mukulaselleristä muusia

Paahdetuista mukulaselleristä ja kukkakaalista muusia. Kylkeen silakkapihvit. Siinäpä on koko setillä maut kohdallaan. Jos mukulaselleri on keittiössäsi tuntematon, niin nyt reippaasti vaan tekemään tuttavuutta.

Kuori yhden mukulasellerin rouhea kuori siistimmäksi ja paloittele se lohkoiksi uunivuokaan. Käytä myös sen hienonmakuiset naatit muusiin, keittoon, pataan tai salaattiin.

Lohko kukkakaali mukulasellerin seuraksi. Liruttele kasviksien päälle oliiviöljyä ja paahda kaikki kypsiksi uunissa 200´C.

Surauta mukulaselleri ja kukkakaali sauvasekoittimella kattilassa soseeksi. Lisää sekaan desi kermaa ja desi maitoa. Ropsauta mausteeksi hieman mustapippuria sekä suolaa. Anna lopuksi muusille hellan lämpöä.

Tarjoa muusia esimerkiksi silakkapihvien kanssa. Silakkafileiden väliin kannattaa muuten sujauttaa mukulasellerin vartta hyvää makua antamaan kuten myös annosta koristamaan.

Yhteistyössä DeliVerden kanssa.

Vastaa