Yhteistyössä DeliVerden kanssa
Retiisi… niin, se punainen, pieni ja pyöreä juures! Ensimmäistä kertaa kohdalleni osui hiljattain keltainen retiisi. Keltaretiisi on kirpeän kepeää kesärouskuteltavaa kuten punainen tai punavalkoraitaiset kaverinsakkin. Se sopii salaateihin, juustojen kanssa tai ihan sellaisenaan. Itse kokeilin tätä retiisiä pikkelsinä ja kylläpä tulikin hyvää hampurilaisten kylkeen.
6 keltaretiisiä, 1 dl sokeria, 0,5 dl etikkaa, 1 dl vettä, 0,5 tl sinapinsiemeniä, muutama kokonainen valkopippuri ja 1 tl suolaa. Siivuta retiisit ohuen ohuiksi siivuiksi. Mittaa muut ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää retiisisiivut seokseen. Jäähdytä ja anna maun tekeytyä ainakin tunnin verran.