SAARISTON
MARTTA

Juustoja on siinä monenlaista!

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy

Köröttelen autolla Someron Pitkäjärven suuntaan, Kolatun Juustolaan. Kauniit ovat maisemat, mutta vielä kauniinpaa on tienoo kun lähestyn Kolatun pihapiiriä peltomaisemineen. Innokkain katsein hyvänmielen vuohifiguurit juustolan seinällä ottavat minut vastaan. Innokkain vastaanottaja koko juustolan pihapiirissä on kyllä yksivuotias ihanuus, labradorinnoutaja Manta. Lieköhän tuollaisen kiltin energisyyden saa, jos popsii päivän murkina-annoksensa juustoina tässä huushollissa?

Ahkeraakin ahkerammat juustomaakarit ovat heti aamuvarhaisesta alkaen täydessä työntouhussa läpi pitkän päivän. Kesällä pääsin seuraamaan päivän verran heidän työtään juustolassa. Arvostus kotimaiseen ruokaan, pientuottajiin ja käsityönä tehtävään lähiruokaan kasvoi taas silmissäni suuren harppauksen verran.

Saariston Martan vierailupäivää Kolatun Juustolassa pääset kurkkaamaan AlfaTV:n Mökki ja potkuri -ohjelman nettiversion kautta täältä.

Kolatun juustolassa on tehty työtä juustojen parissa pian 25 vuotta. Ensi vuonna tuota upeaa juhlavuottaan viettävän juustolan tuotteet valmistetaan pitkän ajan kokemuksella, suurella ammattitaidolla ja sydämellä. Voin sanoa, että näiden juustojen herkullisuuden salaisuus on vahva rakkaus tehtyyn käsityöhön ja kotimaisiin raaka-aineisiin.

Näiden maukkaiden makujen pariin kun pääsee siinä isompikin kattaus saa kyytiä. Mikäs sen herkullisempaa yhdessä- tai yksinoloa kuin hemmottelu kauniiden juustojen äärellä!

Vastaa