SAARISTON
MARTTA

Friteerattua juustoa sitruunadipillä

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy

Naposteluun, välipalaksi, alkupalaksi… friteerattua Kolatun Ruska-juustoa ja kylkeen pirteän raikas sitruunajogurttidippi. Herkkujen herkku, takaan että tykkäät!

Pilko Kolatun Ruska-juustoa pikkutangoiksi. Ota kolme lautasta, joihin yhteen laitat vatkattua kananmunaa, toiseen vehnäjauhoja ja kolmanteen korppujauhoja. Paneroi juusto eli pyörittele se ensin kananmunassa, sitten vehnäjauhossa, josta taas uudelleen kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Tärkeää on, että juustotangot ovat kauttaaltaan seoksen peittämiä. Anna tankojen viilentyä vielä ennen friteerausta puolisen tuntia pakastimessa.

Sitruunaisen jogurttikastikkeen voit tehdä ennen juustojen panerointia ja friteerausta. Tarvitset maustamatonta jogurttia (esim. Kolatun Ahon jogurttia), luomusitruunan kuorta raastettuna, luomusitruunan mehua, suolaa ja mustapippuria sekä pilkottua ruohosipulia. Sekoittelet ja maistelet maut kohdalleen ja sepä on sitä myöten valmis jääkaappiin odottamaan.

Seuraavaksi friteerauksen pariin. Jos keitin puuttuu, voit hyvin tehdä työn myös kattilassa. Kuumenna rypsiöljy 180´C asteiseksi. Asteet voi mitata esim. lihalämpömittarillakin. Öljyn kanssa täytyy olla erityisen varovainen ja silmä tarkkana! Kun öljy on oikeilla lämmöillä, laitat reikäkauhan avulla sekaan tangot ja annat niiden saada väriä pintaan. Siitäpä nostelet sitten kauhalla valmiit tangot talouspaperin päälle ”kuivahtamaan”.

Friteerauksen jälkeen asettele lämpöiset herkut tarjoiluun ja jääkaapista sitruunajogurttikastiketta dippikaveriksi.

Hyviä naposteluhetkiä!

Vastaa