SAARISTON
MARTTA

Vieraana Virossa

Blogiyhteistyö Your Brand Up Studio

Hiio-hoi, ankkurit ylös ja matkaan!

Kaksi ja puoli tuntia välillä Helsinki – Tallinna. M/S Viking XPRS -laivan erinomainen The Buffet -brunssi ja pikkuhuokaisu Luksushytissämme siivittivät meille varsin nopean merimatkan. Tästä oli hyvä starttailla kohti Viron vierailuamme. Tulollaan hykerryttävän jännittävä hyppy tuntemattomaan… ensimmäinen kerta Viroa muualla kuin Tallinnassa.

Mereltä maihin. Kiinnittäkää turvavyönne, automatkamme alkakoon Tallinnasta kohti Länsi-Viroa! Tour de L´Estonie!

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme Risti, takana 70 ajokilometriä Tallinnasta. Sää kohteessa keväisen tihkusateinen, mutta plus-asteinen ja linnunlauluinen. Edessämme upea vastakunnostettu Tsaarinaikainen Ristin vesitorni.

Vesitorni on rakennettu 1904 ja nyt uusin tuulahduksin se avataan yleisölle tulevaan kesäkauteen. Kaunis historiallinen nähtävyys.

Haapsalu 30 kilometriä! Haapsalun rautatieasema nousi eteemme kaikessa komeudessaan ja teki todella suuren vaikutuksen rautatiemuseoineen kaikkineen. Saimme erityisen kattavan museoesittelyn, jonka suosittelisin historiallisena kokemuksena toisillekkin. Tunnelma rakennuksessa oli kuin vanhanajan elokuvissa… kuvittelin jo kuinka entisaikoina olisin astellut tyylikkäässä odotussalissa ja kahvilassa mekon laahuksineni ja päivänvarjoineni pikkupakaasini kanssa höyryjunaa odotellen.

Tere päevast – Hyvää päivää! Minkäslaista pilettiä tänään pistettäis?

Mukavaa matkaa!

Juna Tallinnaan saapuu raiteelle yksi!

Onneksemme meidän ei tarvinnut nousta tuohon junaan, vaan saimme jäädä vielä tutustumaan lisää Haapsalun kaupunkiin.

Seuraavaksi promenaadikävelyä Haapsalun rannassa ja rannan läheisyydessä.

Haapsalu teki kyllä vaikutuksen jo ensimetreillä! Kahvihetki sen kunniaksi kahvilassa muurin äärellä. Müüriääre kohvik ja oi, miten ihanan lämminhenkinen miljöö.

Pakko oli päästä kurkkaamaan toiseenkin kahvilaan. Hapsal Dietrich houkutteli jo kadultapitäen. Kaffet ja bullat jäivät ensi kertaan aikataulumme vuoksi, mutta ensi kerrallahan tähän paikkaan voisi tulla vaikka majoituksineen kaikkineen.

Epp Maria Gallerii… ihanan rauhaisaa, mutta taiteellisen pirteää tunnelmaa. Maalauksia, keramiikkaa, kirjallisuutta…

… jopa galleriamajoitusta. Haluaisitko sinä asettua taloksi tällaiseen Galleriasviittiin?

Päivä ehti iltaan… illallisen aika ja paikkana Kärme Küülik eli nopea kani. Kaneja löytyi hauskasti yksityiskohtaisessa sisustuksessa sieltä täältä.

Tere tulemast! Ravintolan vastaanottokomiteassa olivat mukana myös omistajaperheen englanninbulldoggit Jutta ja Hercule.

Saimme nauttia illalliseksi eri makujen pizzakavalkadin. Aivan mahtavan herkullista ja tunnelma mitä parhain!

Kiviuunipizzoja Napolin tyyliin. Pizza con Frutti di Mare, Italiana, Napolitana…

Hieno tunne, hyvän ruoan äärellä ja maanmainiossa seurassa. Saanko esitellä meidän huipputiimin oikealta vasemmalle? Koollekutsujamme Evelin Org ( Your Brand Up Studio ) , minä Saariston Martta, Tuula Nurminen ( Tuula´s life ), Johanna Jonna Mäenluoma ( Iloinen kulkuri ) ja loistavan luotettava kuljettajamme Andrea Bild.

Huipputiimin kesken oli vielä hyvän päivän iltaan loistoajatus poiketa viihtyisässä viinibaarissa ennen hotellille majoittautumistamme. Mulliga ja Mullita tarjosi meille pienen tasting-illan eri makuvivahteineen. Pirskahteleva suositus!

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Head ööd – Hyvää yötä!

2 Responses to Vieraana Virossa

Vastaa