SAARISTON
MARTTA

Väriä ja valoa!

Yhteistyö Suomen Kerta Oy/ Havi

Hämäryys hyssytelee mailla ja mannuilla. Usvakin selkenee peltojen yltä vasta puolilta päivin.

Sisävalot palavat läpi hämärän päivän. On ilo sytyttää pöydälle kynttilöitä valaisemaan.

Havi on valmistanut kynttilöitä 190 vuotta. Tuotanto alkoi pienimuotoisesti kun Havi perustettiin Viipurissa vuonna 1829. Sieltä laitos evakuoitiin talvisodan alkaessa Riihimäelle. Riihimäellä toimii yhä tänä päivänä Suomen ainoa teollinen kynttilätehdas, jossa Havin avainlippumerkityt kynttilät valmistetaan. Suosimalla näitä suomalaisia tuotteita tuetaan myös suomalaista työtä.

Havi-tuotteisiin kuuluvat myös kauniit lautasliinat sekä kattaustuotteet. Olin hiljattain matkailuautomatkalla. Varusteet auton keittiössä olivat kattavat, mutta tiskin välttämiseksi katoin pöydän muutamaan otteeseen näillä ihastuttavilla kertakäyttöisillä lautasilla ja mukeilla. Pöytään valitsin myös kauniin väriset Havi-kynttilät.

Matkailijana kokeilin myös ilmanraikastuskynttilää. Sulotuoksuinen Traveller´s Candle kulkee näppärästi mukana on sitten matkailuautomatkaaja tahi reppureissaaja.

Reissukattauksessa Pihla-kuosiset lautaset ja lautasliinat pääsivät suosikeiksini. Ne toivat silmäniloa tyylikkäällä värityksellään ja kuviollaan. Näitähän voisi syyspäivien väistyessä käyttää vaikka joulunajan kattauksiin.

Kynttilät loistakoon pimeydessä ja kattaukset hehkuttakoon värejään.

Väriä ja valoa kansalle joka pimeydessä vaeltaa!

      

                                                      

Vastaa