SAARISTON
MARTTA

Valkosipulitimjamitomaatit

 

 

1 kg kirsikkatomaatteja
0,5 rkl suolaa
2 tl sokeria
2 tl kuivattua timjamia
rouhittua mustapippuria

4 dl vettä
2,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
5 tuoretta timjamin oksaa
1 rkl sinapinsiemeniä
10 valkosipulin kynttä

Halkaise tomaatit kulhoon ja sekoita joukkoon suola, sokeri, timjami sekä muutama rouskaus mustapippuria. Sekoita tomaatteja. Anna maustua hetki.

Mittaa kattilaan vesi, etikka ja sokeri. Kiehauta ja sekoita kunnes sokeri sulaa.

Lusikoi tomaatit uunissa kuumennettuihin purkkeihin, lisää joukkoon tuoreet timjamin oksat, sinapinsiemenet ja kuoritut valkosipulin kynnet. Kaada päälle kuuma liemi. Sulje vedessä keitetyin kansin, jäähdytä purkit ja nosta jääkaappiin. Anna tekeytyä ainakin viikon ajan ennen maistelua. Tarjoile ruokien lisukkeena tai lisää salaatteihin tai voileivälle.