SAARISTON
MARTTA

Uunicheddarpotut

Pese perunat ja tee niihin tiheään mahdollisimman syviä viiltoja. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä tai voilla. Asettele perunat vuokaan ja lorauta vielä päällekkin öljyä tai voinokareet. Siitäpä sitten vuokaa uunin lämpöön, 200´C.

Kun perunat alkavat kypsymään ja viillot alkavat avautumaan ota ne uunista ja murustele tai asettele pikkunokareita cheddaria (esim. Kolatun Juustolan Martta-cheddar) viiltokohtiin. Ropsuttele päälle korppujauhoa. Ripsuttele halutessasi chiliäkin ja jatka sitten pottujen paistamista.

Potut ovat valmiita kun ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin rapean ruskean pinnan. Tunnin verran siihen menee, riippuen tietty perunan koosta. Päälle voi nakata vaikka kuusenkerkkiä ja karpaloita, toki muutkin tilpehöörit käyvät. Suolaakin niille kannattaa myllystä rouskauttaa.

Pottuja tarjosin tällä kertaa peuraburgerin kylkiäisenä ja kermaviilistä tein valkosipulikurkkudipin kaveriksi.

2 Responses to Uunicheddarpotut