Tattirisotto

lokakuu 5, 2017

reilu puoli litraa pilkottuja tatteja

2 rkl oliiviöljyä

2 sipulia

3 valkosipulin kynttä

100 g voita

3 dl risottoriisiä

litra kanalientä (litra vettä, johon keitetty kaksi kanaliemikuutiota)

suolaa, mustapippuria, timjamia

noin 2 dl parmesania lastuina

Pilko sipulit ja valkosipulit. Laita kattilaan ja kuullota kaikki öljyssä. Lisää voi, sulata ja siihen kaikkien sekaan risottoriisi. Pyöritä ja kieritä. Siihen sitten lisäten kanalientä pienellä lämmöllä vähän kerrallaan, kypsytellen, haudutellen.  

Toisaalla laitetaan tatit pannulle, lisätään loraus öljyä. Kypsytellään.

Kun risotossa riisi on al dente ja kauhaotteella kokonaisuus löysähkö… lisätään tatit, suolaa, pippuria, timjamia, parmesan ja annetaan risoton vetäytyä hetken. Tarjoillessa annoksen päälle lisätään jotain tuoretta vihreää.

Vinkki! Tarjoiluihin voi paahtaa saaristolaislimppua kylkeen, lisätä päälliseksi pannulta tatteja tai laittaa vielä pakasteesta muutamia kuusenkerkkiä silmää ilostuttamaan.