SAARISTON
MARTTA

Syysvuoka

Siivuta kesäkurpitsaa, tomaattia ja sipulia. Anna niiden odotella hetki pöydällä uunivuoan seurana.

Pilko hieman sipulia sekä kesäkurpitsaa, pistä pannulle ja kuullota niitä hetken verran oliiviöljyssä. Lisää purkillinen tomaattimurskaa ja reilu desi täysjyväohraa (esim. Torino). Rouskuttele myllyistä sekaan suolaa ja mustapippuria sekä leikkaa kaveriksi tuoretta timjamia.

Kaaputtele kastike pannulta uunivuokaan. Lado limittäin ja lomittain kastikkeen päälle aluksi pilkotut kesäkurpitsa, tomaatti ja sipuli. Kun vuoka täytenään lorauta päälle oliiviöljyä ja ripsuttele vielä halutessasi korppujauhojakin.

Vuoka uuniin 200´C noin 45 min, kunnes väriä pinnassa ja kasvikset napakan kypsiä.

Syysvuoka on kelpoa tarjottavaa joko sellaisenaan tai lisukkeena lihaisamman ruoan kera.