SYDÄMELLINEN RUNEBERGINKAKKU À LA SAARISTON MARTTA

helmikuu 4, 2017

150 g voita

1 dl ruokosokeria

1 dl fariinisokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl rikottuja mantelilastuja

1,5 dl korppujauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 munaa

1 dl kermaa

 

kostutukseen:

0,5 dl cointreau -likööriä

0,5 dl vettä

2 rkl fariinisokeria

 

koristeeksi:

vadelmia

sokerikuorrutetta (tomusokeri ja vesi)

 

Sydänvuoka voidellaan ja korppujauhotetaan. Sulatettu voi ja sokerit vatkataan vaahdoksi. Munat lisätään yksitellen. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään seokseen. Lopuksi sekaan vatkataan kerma. Kakkua paistetaan 200´:ssa puolisen tuntia, kauniin ruskeaksi.

Kostutusliemen ainekset yhdistetään kattilaan ja kuumennetaan. Jäähtynyt kakku kostutetaan liemellä ja annetaan mehevöityä tunnin-pari. . 

Lopuksi kakku koristellaan sokerikuorruttein ja marjoin. 

Hyviä herkkuhetkiä!