SAARISTON
MARTTA

SUPPILOVAHVEROPIIRAS

pohja:

200 g voita

3- 3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa

Piirakkavuoalliseen tarvitset parisen kourallista tuoreita sieniä, jotka ensin pistetään pannulle nesteet poishaudutellen. Sitten lisätään hieman voita ja pilkottu, iso sipuli. Väriksi olen piklkkonut joskus punaisen paprikan. Mausteeksi voi nakata esim. timjamia ja suolaa.

Taikina levitetään piirakkavuokaan ja siihen päälle lisätään pannulla hauduteltu täyte.

Kulhoon pari kanamunaa, parin desin verran maitoa ja esim. purkki ranskankermaa. Päälle juustoraastetta. Sekoita ainekset keskenään ja kaada piiraan päälle. Paistetaan uunissa kauniin ruskeaksi 225´:een lämmöllä.