SAARISTON
MARTTA

Sitruunakana

4 broilerin rintaleikettä tai koipireittä

2 luomu sitruunaa

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

6 perunaa lohkoiksi leikattuna

rosmariinia

Laita broilerin rintaleikkeet leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Raasta yhdestä sitruunasta kuori. Leikkaa sitruunat kahtia ja purista mehua kaikkialle lihojen päälle. Viskaa puristetut sitruunan puolikkaat lihojen sekaan. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Hiero lihoja yhteen niin, että kaikki mausteet sekoittuvat paloihin tasaisesti. Levitä lopuksi sekaan perunalohkot, valuttele päälle vielä oliiviöljyä ja ropsuttele rosmariinia.

Paista sitruunakanaa 180-asteisessa uunissa tunnin verran. Kääntele lihoja ja perunoita paiston keskivaiheilla. Lisää tarvittaessa öljyä. Ruoka on valmis kun kaikki ovat kauniisti ruskistuneet. Ripottele päälle raastettua sitruunan kuorta ja mieleistäsi yrttisilppua.

Reseptin nappasin kirjasta ( Takala, Rekola, Remes : Kana – kaikki kananpojasta ), jonka voitin Kariniemen kotitilan -kilpailussa. Ihana kirja, joka on täytenään rouhean maukkaita reseptejä. Alkuperäistä sitruunakanan reseptiä hieman muuntelin omaan uunivuokaan passeliksi.