SAARISTON
MARTTA

Sitruunaista pastaa savulohella


Öljyä
1 sipuli

1 valkosipuli
3 dl kuohukermaa
1 kasvisliemikuutio
1 rkl kurkumaa jauheena

Myllyrouhaisu mustapippuria

Pala tuoretta inkivääriä
Yhden sitruunan mehu
2 rkl hunajaa
3 dl turkkilaista jogurttia

suolaa

500 g pastaa

Noin 400 g Kala-Lapin Tulisavukirjolohta

Pilko sipulit ja inkivääri. Kuullota ne pannulla öljytilkkasessa. Kaada pannulle kerma ja lisää sekaan kasvisliemikuutio, hämmentele ja anna pienesti porista muutama minuutti. Lisää kurkumaa, mustapippuria, hieman suolaa, sitruunan mehua ja hunajaa. Vähennä lämpöä ja hauduttele hetki. Lisää lopuksi jogurtti ja anna kastikkeen vetätyä kasaan vielä hetki. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita keitetty pasta valmiin kastikkeen joukkoon. Anna pannulla lämpöä Lapin Tulisavulle. Jaa kunnon annokset pastaa neljälle ja asettele lohipalat jokaiseen annokseen. Koristele tuoreilla ruoka vaikkapa rucolalla, kevätsipulilla ja sitruunalohkolla.

Hyvää ruokahalua ja keväistä väriä keittiöön!

Yhteistyö https://kalalappi.fi .

Vastaa