SIPULISOPPA

marraskuu 17, 2017

 

500 g sipulia

100 g voita

1,5 l lihalientä

2 dl valkoviiniä

timjamia

persiljaa

pari laakerinlehteä

suolaa

mustapippuria

päälle: maalaisleipää ja gruyère-juustoa

 

Leikkaa sipulit renkaiksi, sulata voi kattilassa ja pistä sipulirenkaat kattilaan. Pehmitä niitä, anna hautua parikymmentä minuuttia. Lisää sen jälkeen viini, lihaliemi ja mausteet. Kuumenna keitto poreilevaksi ja sen jälkeen alenna lämmöt haudutukselle. Tsupattele keittoa puolen tunnin verran. Tarkista sitten maut ja annostele keittoa uuninkestäviin kulhoihin. Kulhoon päälle maalaisleipäpilppu ja reippaasti juustoraastetta. Nosta kulhot vielä uuniin 250´C ja nosta pois, kun leivät ovat paahtuneet ja juustot sulaneet. Päälle vielä ropsaus tuoretta timjamia ja niin on kaikki herkuttelua vaille valmista.