SAARISTON
MARTTA

Savujuustoinen hirvikeitto

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy

500 g hirvenkäristyslihaa (toki vaihtoehtoisesti voi käyttää naudan keittolihaakin)
2 sipulia
2 rkl voita
noin 200 g Torpparin savujuustoa (Kolatun Juustola)
2 litraa vahvaa lihalientä
6 isoa perunaa
20 katajanmarjaa
rouskaus mustapippuria
suolaa tarvittaessa
persiljaa

Paista hirvenkäristysliha pannulla voinokareessa. Kuori perunat ja kuutioi ne. Kuori ja silppua sipulit. Laita perunat ja sipulit kattilaan liemen sekaan. Lisää mausteet ja liha. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat napakan kypsiä. Ripottele keiton pinnalle muutamat kuutioidut savujuustopalat ja silputtua persiljaa. Annokseen voi ruokailun aloittaessa jokainen lisätä juustokuutioita ja persiljasilppua.

Maukkaita makuelämyksiä!