SAARISTON
MARTTA

Särkipiirakka à la Saariston Martta

Iso lehtitaikinalevy (esim Myllyn Paras)

1 prk Järki Särkeä (savustettu& luomu valkosipuli)

2 dl ohrasuurimoita

puoli litraa vettä

kasvisliemikuutio

pieni sipuli

suolaa, mustapippuria, tilliä

3 keitettyä munaa täytteeksi ja 1 raaka muna voiteluun

Kauli lehtitaikina uunipellin kokoiseksi. Jos haluat koristella piirakkaa, niin leikkaa kaulitun taikinan reunoista parit suirot molemmin puolin ja väkerrä niistä vaikka kalasia koristeiksi.

Kypsyttele ohra vedessä, lisää keitinveden joukkoon kasvisliemikuutio. Jäähdytä kypsynyt ohra ja lisää sekaan silputtu sipuli, suola, mustapippuri sekä purkillinen särkeä öljyineen kaikkineen.

Levitä täyte tasaisesti taikinan toiselle kantille. Siivuta munat ja asettele ne täytteen päälle. Halutessasi voit ripsutella vielä tilliäkin kaveriksi. Siitäpä sitten kansi päälle taikinan toisesta kantista. Nipistele reunat sormin kiinni toisiinsa ja lopuksi haarukalla painellen. Päälle munavoitelu ja kalaset vielä polskimaan koristukseksi.

Paista piirakka kauniin ruskeaksi 200´C, puolisen tuntia.

Siinäpä kunnon tukuisa kalapiirakka syödä vaikka sellaisenaan.. toki kyljessä hapankaali tai salaattikin lisukkeina mitä parhaimmat.