1 pkt (170 g) Amerikan pekonia
muutama lusikka sinappia… yksi pieni prk Pekarin perusmieto sinappia on tähän hyvä valinta
vajaa kilo silakoita
1 iso sipuli
puolikas purjosipuli
suolaa
pari laakerinlehteä
kymmenisen maustepippuria
tilliä
puoli litraa kuohukermaa
Leikkaa pekonisiivut pieneksi ja nakkaa ne hellalla kuumennettuun pataan kypsymään. Voita voi laittaa jos tarve vaatii. Kypsennyksen loppuvaiheessa lisää sekaan sinappia. Lado pekonin päälle silakat, sipulilohkot ja pätkitty purjosipuli. Ripottele niille suolaa, pistä sekaan pippurit sekä laakerinlehdet ja tuoretta tilliä silputtuna. Lusikoi sinappia nokareina pinnalle ja kaada päälle kerma.
Laita pata uuniin, 200′C, tunnin ajaksi, kunnes silakat ovat kypsiä ja kerma kuplii herkullisesti. Päälle vielä tillisilppua, kylkeen perunamuusia tai keitinperunoita.
.. ja sitten vaan syömään. Hyvää ruokahalua!