SAARISTON
MARTTA

Saariston Martan pekonisinappisilakat

1 pkt (170 g) Amerikan pekonia

muutama lusikka sinappia… yksi pieni prk Pekarin perusmieto sinappia on tähän hyvä valinta

vajaa kilo silakoita

1 iso sipuli

puolikas purjosipuli

suolaa

pari laakerinlehteä

kymmenisen maustepippuria

tilliä

puoli litraa kuohukermaa

Leikkaa pekonisiivut pieneksi ja nakkaa ne hellalla kuumennettuun pataan kypsymään. Voita voi laittaa jos tarve vaatii. Kypsennyksen loppuvaiheessa lisää sekaan sinappia. Lado pekonin päälle silakat, sipulilohkot ja pätkitty purjosipuli. Ripottele niille suolaa, pistä sekaan pippurit sekä laakerinlehdet ja tuoretta tilliä silputtuna. Lusikoi sinappia nokareina pinnalle ja kaada päälle kerma.

Laita pata uuniin, 200′C, tunnin ajaksi, kunnes silakat ovat kypsiä ja kerma kuplii herkullisesti. Päälle vielä tillisilppua, kylkeen perunamuusia tai keitinperunoita.

.. ja sitten vaan syömään. Hyvää ruokahalua!

h

http://www.pekarinsinappi.fi

Vastaa