SAARISTON MARTAN BLINIT

helmikuu 3, 2016

2 munaa

5 dl maitoa

20 g hiivaa

2,5 dl vehnäjauhoja

2 dl tattarijauhoja

1 rkl voisulaa

1 tl suolaa

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lämmitä puolet maidosta. Liota siihen hiiva. Sekoita jauhot, keltuaiset, voisula. Jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan vähintään 6h tai yli yön. Ennen paistamista lämmitä loput maidosta ja vaahdota valkuaiset kovaksi. Sekoita notkeaksi taikinaksi. Sitten vaan blinipannu kuumenemaan. Paista voin kera kauniin ruskeiksi. Taikinasta tulee noin kymmenkunta bliniä.

ps. Olen joskus kohotellut taikinaa vain parin tunnin verran ja hyvin ovat onnistuneet tuolloinkin.

blini