SAARISTON
MARTTA

Vieraana Virossa, osa 3: Matkalla mahtavaan Muhuun

Blogiyhteistyö Your Brand Up Studio

Olipa mukava herätä uuteen päivään mökkikylässä Saarenmaalla. Läätsa Holiday Homes tarjosi meille ihanan kodinomaisen majoituksen pikkukylässä aivan luonnon helmassa.

Olimme varhain hereillä ja lomakylän emäntä esitteli jo aamutuimaan meille paikan tiloja ja toimintaa. Paikassa oli rentouttava, hyvän mielen tunnelma. Tätä voisin kyllä teille mieluusti suositella.

Hiphei ja eteenpäin! Matkustajat matkalaukkuneen autoon ja auton nokka kohti Kuressaarta. Vartin ajomatkan päässä sijaitsevassa Georg Ots Spa -hotellissa meitä odotti aamiaisbuffee.

Upeat tilat. Kattavat tarjoomukset lähiruokaa suosien ja niin kaunis esillepano. Ei ihme, että ravintolalle on ropissut palkintoja vuosien saatossa.

Aamiaisen jälkeen pääsimme kuulemaan arvostetun kylpylähotellin toiminnasta. Kiertelimme hotellia ja näimme eri huonevaihtoehtoja.

Lopuksi pyörähdimme myös span puolella. Miten ihanaa tuoksua ja tunnelmaa!

Kävelytuokio Kuressaaren keskustassa valoisaan aikaan oli hyvä valinta. Edellisillan pimeyden ja sadesään jälkeen sieltä paljastui mitä kauneinpia rakennuksia. Kävelykatu ravintoloineen ja terasseineen teki jo heräämisiään kesäkauteen, jolloin tapahtumia ja turisteja tässäkin kaupungissa on riittämiin.

Saarenmaahan kuuluu Muhun saari, jonne ajelimme seuraavaksi. Sinne pääsee kätevästi maantietä pitkin. Mahtavia maisemia tähänkin aikaan vuodesta, mutta voin kuvitella mitä ovat maisemat, kunhan kesä näillä tienoilla koittaa.

Eemun tuulimylly , yksi Muhun tunnetuista symboleista, oli kaunis ilmestys tien varressa.

Läpi pelto- ja metsämaisemien ajelimme varsinaiseen piilopaikkaan. Pädasten kartano, siinäpä varsinainen luxusresort ja spa!

Kevättä kartanon mailla… vaahteran mahlaa, elämän eliksiiriä valutellen.

Tällaisissa paikoissa on valtavaa arvokkuutta ja hienoa tunnelmaa. Oli ilo päästä tutustumaan kartanon tiloihin ja kuulla tilan historiasta.

Maaseudun tiet meitä veivät taas eteenpäin. Kylätie on hiljainen…

Toistaiseksi hiljainen elo vallitsi tällä kylällä, sillä kasvukausi on vasta aluillaan, samoin paikan kesäkausi. Saavuimme Muhun viinitilalle, joka on Viron ensimmäinen viinimatkailutila.

Vielä oli ehdittävä ostamaan kyliltä saariston tuliaiset ennen mantereelle matkustamista. Käsityöt, kalat, juustot, leivät…

… ja eikun laivaan.

Laivalta laivalle kulki loppumatkamme.

Matkalla Tallinna-Helsinki, M/S Viking XPRSin päivällisellä oli mukava muistella ikimuistoista matkaamme. Hyvä meidän tiimi (Evelin, Tuula, Johanna, Andrea ja minä) ja ihana Viron saaristo!

Viro antoi mahtavia matkamuistoja elämänkirjaani. Tapaamme taatusti uudelleen!

Vastaa