SAARISTON
MARTTA

Raparperipiiras x 3

– RAPARPERIPIIRAS I –

3 munaa

3 dl sokeria

1,5 dl kermamaitoa

100 g voita

2,5 tl leivinjauhetta

4,5 dl vehnäjauhoja

 

Voi sulatetaan kermamaitoa lämmitettäessä. Munat ja sokeri vatkataan ja seokset yhdistetään. Lisätään jauhot ja leivinjauhe sekoitettuna. Taikina kaadetaan vuokaan tai uunipellille. Päälle raparperia, sokeria, kanelia. Paistetaan 225´ kauniin ruskeaksi.    

 

 

 

– RAPARPERIPIIRAS II –

150 g voita

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

Päälle:

raparperia, kanelia

Täyte:

1 kermaviili

1 muna

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisätään muna jonka jälkeen jatketaan jauhoja seokseen vatkaten. 

Levitä taikina vuokaan. Päälle raparperit, kaneli ja sekaisin vatkattu täyteseos. Paista 200´.

 

 

 

– MARENKINEN RAPARPERIPIIRAS –

Pohja:
125g voita
0,5dl sokeria
1 keltuainen
3,5dl vehnäjauhoja
2-3rkl vettä

Täyte:
0,5l raparperipaloja
0,5dl sokeria
1rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1dl sokeria

Vatkaa voi, sokeri, keltuainen vaahdoksi lisää vehnäjauhot. Lopuksi vesi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja lisää kattilassa pehmeäksi haudutettu raparperitäyte päälle. Paista 200´ 20-25min. Marengin teossa vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja jatka vatkaamista. Laita marenkihuntu paistetun piiraan päälle ja paistele lisää alhaisemmalla (175´) lämmöllä n.10-15min kauniin vaaleanruskehtavaksi.