Ragú, italialainen lihakastike

maaliskuu 4, 2017

4 sipulia

4 valkosipulin kynttä

2 isoa porkkanaa

2 varsisellerin vartta

kilo naudan ja porsaan lihaa (lapaa, kylkeä, paistia, niskaa, rintaa)

oliiviöljyä

voita

tuoretta rosmariinia

2 laakerinlehteä

tuoretta oreganoa

4 dl punaviiniä

4 dl lihalientä

500 g tomaattimurskaa

ripaus sokeria

suolaa 

mustapippuria 

Kuori sipulit, pilko porkkanat sekä selleri paloiksi. Kuullota vihanneksia hetki padassa. Ruskista lihan pintoja pannulla voi-öljyseoksessa ja nosta lihat pataan. Lisää pataan kaikki loput ainekset, laita kansi päälle ja kuumenna pata kiehuvaksi. Laita pata 120´C uuniin 4-6 tunniksi, riippuen lihan mureudesta.

Tarjoile vaikkapa gnocchien kanssa.

Buon appetito!