SAARISTON
MARTTA

Porkkanainen peltileipä

puoli litraa vettä

2 desiä vehnäleseitä

2 desiä porkkanaraastetta

puoli palaa hiivaa (25 g)

1 desi hunajaa

1 desi oliiviöljyä

2 teelusikkaa suolaa

3 desiä ruisjauhoja

6 desiä vehnäjauhoja

Kuumenna neste kattilassa kädenlämpöiseksi. Liota sekaan hiiva ja lisää sekoitellen leseet, suola… öljy, hunaja ja raastettu porkkana. Alusta taikina ruis- ja vehnäjauhoilla. Ota taikina kulhosta ja painele se jauhotetuin sormin koko mitoin uunipellille leivinpaperin päälle. Tee taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla leipään ruudut. Ropsauta lopuksi leseitä leivälle ja anna kohota liinan alla tunnin verran. Paista peltileipä 200´C noin puolisen tuntia.

Voi voi ja lämmin leipä!

2 Responses to Porkkanainen peltileipä

  • Kohta laitan uuniin tämän peltileipäherkun. Tuliaisiksi vien Kaarinaan mummun ja ukin pikku-prinsessoille.

  • Mukava kuulla, mikäs sen parempi tuliainen kuin lämpimäiset mummun uunista.