Helsinkiläisen legendaarisen Bar 9 -ravintolan klassikkopasta on Pollo Limonello. Ysissä se maistui itsellenikin aikoinaan kerran viikossa, mutta maistuupa tuo aina hyvältä näin kotioloissakin kokkailtuna. Reseptin tälle kyseiselle herkulle nappasin aikoinaan Helsingin Sanomien Nyt-liitteestä.
3 broilerin rintafileetä
50 g voita ja/tai loraus öljyä
1 pieni sipuli pilkottuna
ripaus cayennepippuria
2 dl kuohukermaa
1 rkl kanafondia
1/2 rkl kurkumaa
3–4 valkosipulinkynttä
1–2 tl raastettua inkivääriä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
2 dl turkkilaista jogurttia
suolaa
Leikkaa broilerin fileet sopiviksi paloiksi ja paistele ne kypsäksi pannulla voissa ja/tai öljyssä. Lisää pilkottu sipuli ja cayennepippuri, kuullota. Lorauta sitten joukkoon kerma ja kanafondi, anna kypsyä muutama minuutti. Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri, sitruunan mehu ja hunaja. Vähennä lämpöä ja hauduttele vielä hetki. Lisää lopuksi jogurtti. Maista, tarvitseeko suolaa lisätä (fondissa saattaa olla sitä riittämiin). Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon.
Buon appetito!
2 Responses to Pollo Limonello – klassikkoresepti kanalle ja sitruunalle