SAARISTON
MARTTA

Perunaletut à la Saariston Martta

Nyt on maut kohdallaan, palailua herkuimmillaan! Perunalettu ja päällä Kala-Lapin makoisaa kylmäsavulohta.

Perunaletut syntyvät vaikka perunamuusin jämistä taikinan taikoen tai sitten voit tehdä lettutaikinan alusta alkaen reseptilläni, joka on seurannut mukanani vuosikausia.

puoli kiloa perunoita

4 kananmunaa

voita

1 dl kuohukermaa

3 rkl vehnäjauhoja

1 rkl perunajauhoja

suolaa

ripsaus valkopippuria

Keitä perunat vedessä kypsiksi ja kaada lopuksi vesi pois. Murskaa perunat puuhaarukalla muusiksi. Lisää niiden sekaan reilu nokare voita, munat, kerma ja mausteet. Sekoita, lisää jauhot ja sekoita taas. Taikina saa olla notkeahkoa. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja paista letut voissa miedolla lämmöllä.

… ja sitten vaan lisukkeet kylkeen ja herkuttelemaan!

http://www.kalalappi.fi