SAARISTON
MARTTA

PELTILIHAPIIRAKKA

 

iso lehtitaikinalevy (esim. Myllyn paras)

500 g naudanjauhelihaa

1 dl pitkäjyväistä riisiä

3 dl vettä

1 sipuli

1 rkl öljyä

1 tl suolaa

pari rouskausta mustapippuria myllystä

hippunen valkopippuria

kananmuna

 

Riisi keitetään vedessä kypsäksi. Sipuli hienonnetaan ja kuullotetaan öljyssä. Pannulle lisätään jauheliha. Paistetaan kypsäksi, maustetaan ja annetaan jäähtyä. Uunipellille laitetaan leivinpaperi ja sille taikina, joka on kaulittu suorakaiteen muotoon. Riisit ja  jauheliha sekoitetaan yhteen ja seos lisätään taikinan päälle.  Seosta levitetään vain puoliväliin taikinaa, koska tarkoituksena on kääntää toinen puoli taikinasta kanneksi. Reunat taitetaan hippasen piirakan alle ja ne käydään läpi haarukalla tasaisesti lyttyyn painellen. Haarukalla voi myös tikutella pitkin piirakan päällystä. Lopuksi piirakka voidellaan munalla ja paistetaan uunin 225´:ssa kauniin ruskeaksi.

 

lihapiirakka