SAARISTON
MARTTA

Paahdetut uunijuurekset

 

 

Nyt tai ei koskaan kannattaa hyödyntää satokauden antimia. Tarjolla on mitä maukkaimpia uuden sadon juureksia, kotimaisia sellaisia.

 

 

 

 

Uunissa juureksista saa mehevän muhevia, makean maukkaita. Osan juureksista kuorin, osaa en. Kuorissa on vitamiineja ja tuovatpa ne tietynlaista rouhevaa ulkonäköäkin annokseen. Uunivuokaan vaan kaik pätkien, pilkkoen suht samankokoisina. Päälle oliiviöljyä loirotellen, tuoretta timjamia ropsutellen ja suolaa ripotellen. Uunin lämmössä 200´C :ssa annoin juuresten paahtua kypsän napakoiksi tunnin verran.

 

 

 

 

Maistuvaisia ovat kyllä omassa makumaailmassaankin, mutta käyvät myös mitä parhaiten lihan kylkeen. Kokeilkaas tekin!