SAARISTON
MARTTA

Makua pöytään!

 

Yhteistyössä Vestlax Mellangårdin kanssa.

 

Olen aina pitänyt sianlihasta. Sianlihojen kunkku on nyt kyllä keittiööni löytänyt. Ei tästä mangalitzan erinomaisuudesta turhia huudella. Mangalitzaa pöytään niinkuin olis jo!

 

 

 

 

Luuton lapa, kilon painoinen, pääsi pilkkomisen jälkeen pannulle tirisemään. Tänään tarjolla tirrikastiketta, perinteistä sianlihakastiketta.

 

 

 

 

Liha rasvoineen haudutellaan pitkään, jotta rasva sulaa mahdollisimman vähäiseksi. Mangalitzan kohdalla sitä toki jää, mutta sehän tässä herkussa on sitä parhautta. Tirrikastikkeen liemikin on sitä itseään, makoisaa makulientä. Paisteluvaiheessa pilkoin sekaan ison sipulin lisämakua antamaan ja suolaakin mukaan ropsautin.

 

 

 

 

Oijoi, mitä herkkuruokaa… kylkeen kuoriperunat ja suolakurkkua. Karpaloita nakkasin myös annokseen. Hyvää ruokahalua!

 

 

 

 

Kotonani tirrikastiketta tehtiin jo lapsuudessani. Muistoina tirrin hyvä maku ja lapsuuteni dippauskokemus, ruisleivän kastaminen padan herkulliseen liemeen.

 

 

 

Tiedustelut ja tilaukset:

Vestlax Mellangård/ Kasper Lindroos

050 556 4702

lindroos.kasper@gmail.com

https://www.facebook.com/vestlaxmellangard/