SAARISTON
MARTTA

Kylmäsavulohikeitto

1 l vettä
2 sipulia
1 iso porkkana
kilo perunoita
pari laakerinlehteä
10 maustepippuria
rehti viipale ruisleipää
5 dl täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
1 prk smetanaa
150- 200 g kylmäsavulohta, Kala-Lapin Kylmäsavu mitä parhain valinta
tilliä
ruohosipulia
rippanen suolaa

Kuori ja lohko perunat, porkkana sekä sipulit. Laita kattilaan vesi ja lisää sinne vihannekset, maustepippurit, laakerinlehdet ja ruisleipäviipale. Kypsyttele soppaa miedolla lämmöllä. Lisää kypsyttelyn loppuvaiheessa kerma, maito, smetana ja suola. Anna sopan kiehahtaa ja lisää sitten sekaan pilkottua kylmäsavulohta, tilliä ja ruohosipulia. Kala-Lapin Kylmäsavua käyttäessäsi saat jo pienellä määrällä suurta makua! Voit halutessasi vielä lisätä lohisiivun annoksen päälle tillin ja ruohosipulin kera.

Silmänruokaa ja maukkaita makuja!