KONJAKILLA MAUSTETTU LUUMUOMENAHILLO

lokakuu 6, 2015

500 g kypsiä punaisia luumuja
500 g omenoita (kiinteä ja hapokas lajike)
1 dl vettä
8 dl hillosokeria
2 kanelitankoa
5 kokonaista neilikkaa
2 rkl konjakkia

Huuhtele luumut huolellisesti, halkaise ne ja poista kivet. Lohko tai kuutioi luumut. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi.
Siirrä luumut ja omenat kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kannen alla, kunnes vesi höyrystyy. Lisää sokeri ja mausteet.
Keitä hilloa keskilämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes hedelmät ovat pehmenneet. Jos hillon pinnalle nousee vaahtoa, kuori se pois lusikalla.
Mausta valmis hillo konjakilla. Purkita hillo hyvin puhdistettuihin tölkkeihin ja sulje heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin. Hillo säilyy jääkaapissa hyvänä useita kuukausia.