SAARISTON
MARTTA

KESÄKURPITSAVUOKA

1 iso (n. 400 g) kesäkurpitsa
3 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
150 g emmentaljuustoraastetta
suolaa ja yrttejä oman maun mukaan

Pese ja viipaloi kesäkurpitsa.  Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paista jauheliha ja sipulit pannulla kypsiksi. Lisää pannulle tomaattimurska ja anna kastikkeen hautua noin 5 minuuttia.Voitele uunivuoka ja lado sinne vuorotellen kesäkurpitsa- ja perunaviipaleita, jauhelihakastiketta ja juustoraastetta. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.