SAARISTON
MARTTA

Kesäkurpitsapannu

kesäkurpitsa (n. 600 g)

400 g naudan jauhelihaa

1 iso sipuli

3 isoa valkosipulin kynttä

1 prk tomaattimurskaa

mustapippuri

suolaa

tuoretta timjamia

Paista jauheliha pannulla. Lisää paiston loppuvaiheessa sekaan pilkottu sipuli sekä valkosipuli. Rouskaise joukkoon mustapippuria sekä suolaa. Lisää lopuksi tomaattimurska, pilko joukkoon pätkä kurpitsaa ja tuoretta timjamia.

Anna jauhelihakastikkeen muhia pienellä lämmöllä ja ota seuraavaksi käsittelyyn kesäkurpitsa. Siivuttele se esim. juustohöylällä pitkiksi siivuiksi, joista pyörittelet ruusukkeita/rullia.

Jos jauhelihakastikkeen pannu kestää uunipaiston pidä se. Voit myös kauhoa kastikkeen uunivuokaan ja tehdä ruoan siihen. Sitten vaan asettelet,upottelet jauhelihakastikkeen päälle tekemäsi ruusukkeet. Seuraavaksi pannu uuniin 200´C . Puolisen tuntia paistelua, herkku uunista ulos, koristeeksi timjamia ja eikun syömään.