SAARISTON
MARTTA

Kermainen uunisei

Retroruokien parhaimmistoa, kermainen uunisei. Nuoruuteni 80-luvulla tämä oli varsinainen hitti meillä kotona. Muistanpa kokkailleeni tätä opiskeluaikoinanikin 90-luvulla. Nyt oli tovi vierähtänyt viime sei-ateriasta ja oli korkea aika kokata sitä, muistella ja makustella… HYVÄÄ!

2 x 400 g pakasteseitä

4 dl kuohukermaa

suolaa

sitruunapippuria

( kalamaustetta )

tilliä

sitruuna

Lohko puolikohmeinen pakastesei veitsellä paloiksi. Laita palat uunivuokaan. Ripsuttele kalapaloille mausteet ja liruttele kermat kylkeen. Lopuksi täppäise päälle kuoritun sitruunan viipaleet ja tillisilppua.Pistä vuoka uuniin 175´C. Kerman kupliessa ja värin muodostuessa pintaan on uunisei valmista. Kaikista parhaimmalta tämä maistuu perunamuusin kanssa, toki keitinperunatkin käy. Säilykepunajuuret ovat myös mitä parhaimpia siinä sivussa.


Hyvää ruokahalua!