SAARISTON
MARTTA

Karitsanviulua, olkaa hyvä!

 

 

 

Karitsanviulu (noin 2-3 kg)

Yrttiseos:

Suolaa 2 tl

Mustapippuria 2 tl

Öljyä 0,5 dl

Yrttejä (esim minttua, timjamia ja rosmariinia)

Valkosipulinkynsiä 10 kpl

Kahviseos:

Vahvaa keitettyä kahvia 3 dl

Hunajaa 2 rkl

Kermaa 2 dl

Koristeeksi:

Rosmariininoksia

 

 

Ota karitsanviulu jääkaapista paria tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön ja laita se uunivuokaan. Hiero yrittiseos viulun päälle ja tee veitsenkärjellä reiät kuorituille valkosipulinkynsille ja upota ne lihaan, tuoreita rosmariinin lehtiäkin voi tunkea samaan koloseen. Kaada kahviseos päälle. Paista viulua ensin 200´:ssa 20 minuuttia ja laske lämpö sen jälkeen 150´.

 

 

 

 

 

Valele paistia kahviseoksella silloin tällöin.

 

Paista uunissa, kunnes lihalämpömittari osoittaa haluttua lukemaa: 70 asteessa paisti on sisältä punertava, 80 asteessa täysin kypsä.

 

 

 

 

Kastikkeen saat tehtyä helposti ottamalla uunipannun liemen talteen.

 

 

 

 

 

Lisukkeeksi sopivat hyvin uunijuurekset, valkosipuliperunat… itse tarjoilin viulua tällä kertaa bataatti-inkiväärilaatikon ja paistinpottujen kera.

 

 

 

 

Hyvää ruokahalua!

http://westankarr.fi