SAARISTON
MARTTA

Hemmottelua ja herkuttelua

 

Helle hellii ja suvi sulostuttaa. Oletkos muistanut hemmotella itseäsi? Jos et, niin tee se mitä pikimmin. Istahda melonimansikkavadin ääreen ja herkuttele.

 

 

Kaada lasiin koivunmahlaa ja ropsauta kylkeen koivunlehtiä. Kippis!

 

 

Kerää kesän vehreyttä vatiin. Kukkia ja kasveja saa olla jos jonkinmoisia. Kylmä kylpy kaunistaa. Koivu, voikukka ja siankärsämö eritoten pistävät nesteitä liikkeelle. Siinäpä suvista silmäniloa, eikä maksa sentin hyrrää. Lilluttele tovi jos toinenkin ja jätä väsyt vatiin.

 

 

Kylläpä nyt nousee jalka kepeästi kohti ruokapöytää. Kyllähän ihmisen herkutella täytyy.

 

 

Nokkoskeitto kuuluu kesään. Alkuun sillä herkutellen. Pääruualle voi raparpereille kietaista pekoninutut ja nakata ne grillin lämpöön.

 

 

Hyvin käyvät yhteen. Pekoni mukavasti taittaa raparperin happamuutta.

 

 

Kyllä hyvällä ruoalla hemmottelee itseään mennen tullen. Jälkiruoalle on aina tilaa ja jäätelöpallo kuusenkerkkäsiirapilla mitä parhainta kesäherkkua.

 

 

Hyvää hemmottelukesää!