Gnocchit

maaliskuu 6, 2017

1 kg jauhoisia perunoita

2 dl raastettua parmesania

1,5 tl suolaa

1 kananmuna

n. 2,5 dl vehnäjauhoja

Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina ja soseuta ne survimella. Anna muusin jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita perunamuusiin parmesanraaste, suola ja kananmuna. Lisää jauhoja samalla, kun vaivaat taikinaa pehmeäksi. Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla sormenpaksuisia tankoja. Leikkaa tangot parin sentin paloiksi. Paina gnoccheihin haarukalla raitakuvio. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi kaksi litraa vettä, lisää sekaan  kaksi teelusikallista suolaa. Keitä gnocchit kypsiksi muutamassa erässä, viitisen minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla öljyttyyn vuokaan. Itse koin vielä tarvetta antaa gnoccheille paistopinnan pannulla. Seuraavana päivän erän jätin vesikypsennykseltä ja paistoin ne uunissa kauniin ruskeiksi, 175´C. Gnocchit ovat hyvä, hieman erilainen perunalisuke liha-, kala- tai kasvisruokien kylkeen.